Završena sanacija Područne škole Lupoglav

Odnedavno 108 učenika Područne škole Lupoglav podijeljenih u sedam razrednih odjeljenja borave u novoobnovljenoj zgradi. Još 2013. godine započela je obnova škole koja je išla kroz tri faze. Krenulo se od asanacije krova, nakon čega se spustilo na kat. 

-U trećoj fazi smo uredili prizemlje zgrade i povezali dva objekta hodnikom. Još nam je ostalo uređenje fasade- rekao je Jure Mišković, ravnatelj Osnovne škole Stjepan Radić iz Božjakovine, u čijem je sastavu i Područna škola Lupoglav.
Obnovu škole uz Zagrebačku županiju pomogla je i Općina Brckovljani, nabavkom pametnih ploča.

-Veseli što broj učenika u našim školama ne opada velikim intenzitetom kao u drugim sredinama. Nadam se da ćemo to očuvati i zato i ulažemo u školstvo- kaže načelnik općine Željko Funtek.

Posjetila je školu u Lupoglavu danas prije podne poveća delegacija u kojoj su uz općinsko vodstvo bili i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, resorni pročelnik Vjeran Štublin, kao i ravnatelji osnovnih škola bosanskohercegovačkog kantona Središnja Bosna u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku. Njihov domaćin je Županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Zagrebačke županije koji su ih jučer ugostili u Dugom Selu, a danas u Brckovljanima gdje su s domaćinima razmijenili iskustva, ali se i pobliže upoznali s projektom „Prsten potpore“ koji se u Zagrebačkoj županiji provodi već tri godine.