Zaprešićki SDP humanitarnim radom obilježio Praznik rada

Članovi zaprešićkog SDP-a obilježili su Praznik rada unatoč ovim izazovnim vremenima

Članovi zaprešićkog SDP-a obilježili su Praznik rada unatoč ovim izazovnim vremenima.

Kako ističu, navikli su svake godine provoditi Praznik rada radno, dijeleći tradicionalni grah i točeno pivo građanima Zaprešića. S obzirom na mjere zabrane okupljanja, ovogodišnji Prvi maj su također odlučili obilježiti radom i to humanitarnim. Kao volonteri su se uključili u akciju Crvenog križa i starijim sugrađanima, koji zbog opasnosti od zaraze spadaju u rizične skupine, dostavljali su hranu i lijekove, kako bi nadolazeći praznik i vikend dočekali opskrbljeni svim potrebnim namirnicama te kako ne bi morali nepotrebno izlaziti.

– Svima želimo sretan Praznik rada s porukom da u ovim teškim vremenima svi budemo solidarni s onima kojima je najteže, poručuju iz zaprešićkog SDP-a.

S obzirom na to da vladajuća većina u Gradskom vijeću nije prihvatila prijedlog da se u ovoj krizi ukinu naknade članovima i dužnosnicima Gradskog vijeća Grada Zaprešića, vijećnici SDP-a odlučili su se odreći svojih naknada sa sjednice održane elektronskim putem, te su uoči Praznika rada novac uplatili Gradskom društvu Crvenog križa Zaprešić za potrebe Pučke kuhinje i Socijalne trgovine.

-Pozivamo sve ostale vijećnike, a posebno one iz vladajuće koalicije, da slijede naš primjer humanitarne solidarnosti s građanima kojima je najteže, predlažu članovi SDP-a Zaprešić, te poručuju kako godinama tradicionalno obilježavaju 1. maj i druže se s građanima Zaprešića. Danas također slavimo rad i našu borbu za bolji život svih radnih ljudi i građana, ali bez okupljanja, poštujući mjere suzbijanja pandemije. Vjerujemo da ćemo sljedeće godine opet slaviti uz radnički grah, pivo i dobru muziku, u puno boljim uvjetima- nadaju se u zaprešićkom SDP-u.