ZAPREŠIĆ: Višnja Poropat Vujnovac nova predsjednica Ogranka Matice hrvatske

Višnja je i do sada aktivno djelovala u Ogranku i bila od velike pomoći dosadašnjem predsjedniku Mirku Ivanjeku
279640891_1052524845621601_3837302777323573647_n

Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću održao je izbornu skupštinu na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Višnja Poropat Vujnovac. Višnja je i do sada aktivno djelovala u Ogranku i bila od velike pomoći dosadašnjem predsjedniku Mirku Ivanjeku.

-Veseli me da je žena došla na čelo ove naše organizacije, a siguran sam da će to biti dobar izbor. Neće se puno izmijeniti u cijelom procesu, ali Višnja postaje odgovorna osoba, a mi ostali bit ćemo odgovorni i aktivno sudjelovati u radu, rekao je dosadašnji predsjednik Ivanjek.

Nova predsjednica istaknula je kako ima određene ideju i lanove kako razvijati Ogranak koji je u dosadašnjoj povijesti imao izniman utjecaj i doprinos Zaprešiću, zaprešićkom kraju, ali i Matici hrvatskoj.

-Pokušat će Ogranak voditi u dva smjera. Jedan usmjeren prema kulturi, umjetnosti i znanosti što bi bio nastavak dosadašnjeg smjera, a drugi put bio bi otvoriti vrata ogranka i da za nas svi čuju, rekla je nakon izbora Višnja Poropat Vujnovac.

Podršku novoj predsjednici dao je i zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus, a na skupštini su dodijeljena priznanja istaknutim članovima Ogranka koji su posebno pridonijeli svojim radom i trudom, a to su Božidar Novak, Dragica Pernar, Branko Milihram i Duška Zagajšek. Osim nove predsjednice, izabrani su i Mirko Ivanjek za potpredsjednika, a preostala tri člana vodstva Ogranka čine Petra Katarinčić, Zdravka Kramarić i Šime Čačić, a svima njima podršku je pružio i glavni tajnik Matice Hrvatske Marijo Dominiković.

Događanja
Grad
Hrvatska
Zagrebačka županija
Zaprešić