Zaprešić u pola godine ostvario prihod od 8,5 milijuna kuna od komunalnog doprinosa

Održana sjednica Gradskog vijeća Grada Zaprešića

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Zaprešića sjeli su u vijećničke klupe sedmi puta u ovom sazivu, a raznolikost tema na dnevnom redu dala je naslutiti kako bi oporbeni dio vijeća mogao voditi žustru raspravu. Na samom početku vijećnici su usvojili 2. izmjene i dopune PP Grada Zaprešića te 3. izmjene i dopune GUP-a Grada Zaprešića.

Vijećnici SDP-a bili su zadovoljni što se usvojio dobar dio njihovih prijedloga, što su zaštićena brojna kulturno-povijesna dobra, ali i da je prihvaćen prijedlog stanara oštećenih zgrada u potresu da se u centru grada mogu graditi zgrade sa samo sedam katova iznad razine zemlje. Protivljenje oporbenih vijećnika Izvještaju o izvršenju proračuna za prošlu godinu bilo je očekivano jer nisu podržali ni zadnji rebalans krajem prošle godine.

-Nismo zadovoljni ni ulaganjem u gospodarstvo i to izvješće nećemo podržati kao što nismo podržali ni rebalans. Uostalom, za nas je to sve netransparentno jer se na kraju nema što dogoditi da bi se radio rebalans. To je čisto naštimavanje rezultata i to je za nas neistinit prikaz podataka- pojasnio je odluku vijećnika Zapni za Zaprešić vijećnik Luka Jović.

Gradonačelnik Željko Turk istaknuo je pak kako je 60 hektara zemljišta predviđeno za razvoj gospodarstva, a to zemljište će komunalno opremiti Grad Zaprešić.

-Osim toga, imamo subvencije kamata, poticaje malim poduzetnicima i poljoprivrednicima, vjerojatno bi moglo i bolje, ali razvoj grada i dolazak novih investitora dovoljno govori o tome kako pratimo gospodarstvo. Da zaključim, za ovu godinu planirali smo od komunalnog doprinosa prihod od 8,5 milijuna kuna, a taj iznos smo ostvarili već za pola godine- rekao je Turk.

Koplja su se lomila i oko prodaje dijela zgrade u Zagrebu koja je u vlasništvu Veleučilišta Baltazar. Naime, jedan kat koji se ne koristi u Lastovskoj ulici bi se prodao, a time bi se namirio kredit koji ima Veleučilište, ali bi se smanjile i režije koje postaju težak kamen oko vrata vodstvu Veleučilišta Baltazar. I dok su vladajući podržali tu odluku kao razumnu i dali podršku dekanu Veleučilišta BAK Ivanu Ružiću, Zapni za Zaprešić se tome protivi jer smatraju kako tu odluku moraju donijeti svi suvlasnici Veleučilišta BAK.