ZAPREŠIĆ: Otvorena izložba Jadranka Lopatića

Izložba je otvorena do početka prosinca, a ulaz u Galeriju je besplatan

U prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću otvorena je izložba skulptura autora Jadranka Lopatića. Skulpture koje je izložio, a u galerijskom prostoru razmjestio Čedo Ostreš, jesu stilizirane forme vertikalnog usmjerenja kao metafora duguljastih ljudskih figura. Glatka tekstura drveta upotpunjuje rotacijsku simetriju opredmećene primarne i reducirane strukture.

-Veseli me da smo nakon dužeg razdoblja ponovno otvorili našu galeriju za izložbe. Zanimljiv mi je pristup skulpturi Jadranka Lopatića i raznim vrstama drva iz kojeg izrađuje skulpture. Te njegove vertikale vode malo k nekim duhovnim sferama- rekao je predsjednik Ogranka MH u Zaprešiću Mirko Ivanjek.

Izložbu je otvorila pročelnica za društvene djelatnosti Grada Zaprešića Sandra Sabol Valenčak istaknuvši kako je Lopatić dugogodišnji prosvjetni i društveni djelatnik koji u svoje slobodno vrijeme uspješno oblikuje brojne skulpture.

-Zahvaljujem mu što nas je počastio još jednom svojom izložbom te se time, zajedno s Maticom Hrvatskom, uključio u ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Zaprešića- rekla je Sabol Valenčak.

Izložba je otvorena do početka prosinca, a ulaz u Galeriju je besplatan.