ZAPREŠIĆ JE DOČEKAO I TAJ DAN – Svoja vrata otvorio Turističko-informativni centar

Turističko-informativni centar grada Zaprešića svečano je otvoren u prizemlju Muzeja Matije Skurjenija, u Novim dvorima
72436568_948166095547470_2920844096496992256_n

Turističko-informativni centar grada Zaprešića svečano je otvoren u prizemlju Muzeja Matije Skurjenija, u Novim dvorima. Zaprešić je tako, po prvi put, dobio centar za posjetitelje gdje ćete moći kupiti suvenire, dobiti sve potrebne informacije o gradu i znamenitostima, kao i preuzeti potrebne promotivne materijale.

Direktor Turističke zajednice Grada Zaprešića Toni Ganjto istaknuo je kako je Turistička zajednica odlučila otvaranjem turističko-informativnog centra u Novim dvorima staviti naglasak na važnost oživljavanja i upravljanja kompleksom Jelačićeva posjeda. Najavio je projekt poučne staze koja će biti otvorena na proljeće. 

-Time ćemo izraditi novi turistički proizvod u sklopu platforme inovativnih doživljaja zaprešićkog kraja, a sve na tragu pametnog i usmjerenog upravljanja destinacijom- rekao je Ganjto.

U novom TiC-u moći će se kupiti inovativni smart suveniri rađeni aditivnom tehnologijom 3D printanja. Izrađeni su u potpunosti od “eco-friendly” materijala – PLA plastike dobivene preradom kukuruznog škroba što ove suvenire čini biorazgradivim, a ideja, dizajn i proizvodnja su 100 posto hrvatski.

Dobrodošlicu gostima uputio je zaprešićki gradonačelnik Željko Turk, a čast da službeno proglasi Turističko informativni centar TZ Grada Zaprešića otvorenim, pripala je izaslanici župana Zagrebačke županije i direktorici Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivani Alilović. 

Grad
Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija
Zaprešić