U petak, 12. travnja s početkom u 11 sati

Zaprešić domaćin svečanog otvorenja 28. Plazma Sportskih igara mladih

Poklon građanima Zaprešića je večernji koncert Željka Bebeka, s početkom u 20 sati, a program će završiti veličanstvenim vatrometom
4G4A7854 (1)

Grad Zaprešić dobio je čast biti domaćin otvorenja 28. sezone Plazma Sportskih igara mladih, najveće sportske manifestacije u Europi. U petak 12. travnja, s početkom u 11 sati, na Trg Ivana Pavla II., predvođeni olimpijskim i svjetskim rukometnim prvakom Denisom Špoljarićem mladi će sportaši donijet baklju te će po 28. put upaliti plamen Plazma Sportskih igara mladih.

Više od 2 000 djece i mladih sudjelovat će na natjecanjima u sklopu Telemach Dana sporta, animacijama i na sportsko-edukativnom poligonu Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet. U sklopu Telemach Dana sporta djeca će se imati priliku natjecati u graničaru i atletici, a najbolji će izboriti plasman na državnu završnicu sredinom srpnja u Rijeci. Također, u sportskom dijelu održat će se Coca-Cola Cup, Kinder Joy turnir u košarci te MIS turnir u odbojci, a sudjelovat će više od 2.000 djece i mladih.

Zabavni dio programa bit će popraćen nastupima Zaprešić Boysa i pjevačice Zsa Zsa te izvođačima iznenađenja. Poklon građanima Zaprešića je večernji koncert Željka Bebeka, s početkom u 20 sati, a program će završiti veličanstvenim vatrometom.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, i ovu 28. sezonu pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportskih disciplina, organiziranim prema profesionalnim standardima: Coca – Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Kinder Joy turnir u košarci, graničar i atletika u sklopu Telemach Dana sporta, Fide turnir u šahu, MIS turnir u odbojci, odbojka na pijesku, PAKET24 cup u tenisu i turnir u stolnom tenisu.

Plazma Sportske igre mladih u 28. sezoni samo u Hrvatskoj okupit će više od 110.000 djece i mladih.

 

Sport
Zaprešić