Zaprešić dobio uređaj za praćenje potresa

uređaj za praćenje podrhtavanja tla postavljen je u podrumske prostorije Komunalnog poduzeća koje su najbolje za tu namjenu
145166810_2864983423820838_5049111519304073947_n

Nakon današnjeg sastanka seizmologa Krešimira Kuka i Danijela Štiha iz Seizmološke službe RH, te gradonačelnika Zaprešića Željka Turka i zamjenika, uređaj za praćenje podrhtavanja tla postavljen je u podrumske prostorije Komunalnog poduzeća koje su najbolje za tu namjenu.

-Danas su Zaprešić posjetili seizmolozi Seizmološke službe s kojima smo dogovorili postavljanje dva instrumenta za mjerenje jačine potresa na našem području. Tako da se već danas postavlja akcelerograf u zgradi zaprešićkog Komunalnog poduzeća, a kroz nekoliko dana bit će postavljen i seizmograf. Time Zaprešić dobiva uređaje koji će na točan način mjeriti podrhtavanja tla u našem prostoru, za koja se nadam da će ih biti što manje- rekao je Turk.

Lokaciju za seizmograf i potrebnu infrastrukturu će osigurati Grad, a to će biti trajno rješenje za postavljanje svih potrebnih uređaja koji će pomoći u praćenju seizmičkih aktivnosti. Seizmograf nema nikakvih štetnih utjecaja na okoliš.

Radi se o uređajima koje je nabavila Vlada RH.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija
Zaprešić