Zapošljavanje pročelnika Dragičevića i ovoga puta tema Aktualnog sata u Dugom Selu

Gradsko vijeće Dugog Sela jučer je zasjedalo po 11. puta u ovome sazivu. Dnevnom redu na kojem je najvažnija točka bila rebalans proračuna koji je od strane vladajućih odbijen, prethodio je Aktualni sat, na kojem nije nedostajalo „vrućih“ pitanja za gradonačelnika Nenada Paniana. Jedno od njih koje se proteže unazad nekoliko sjednica je i ono oko zapošljavanja pročelnika za gospodarstvo i financije Deana Dragičevića. Želeći da se činjenice oko njegova zapošljavanja razjasne pitanje te tematike postavila je vijećnica Sunčana Žuteković.

-Zanima me što se točno dogodilo sa zapošljavanjem pročelnika za gospodarstvo i financije, odnosno zbog čega je ponovljen natječaj kako ljudi više ne bi pričali priče- upitala je vijećnica Žuteković.

Gradonačelnik Nenad Panian zapošljavanje pročelnika Deana Dragičevića objasnio je čitajući priopćenje, na koje se odlučio iz razloga kako ga se ne bi kao i svaki puta do sada lovilo za svaki zarez i riječ. U svom obrazlaganju gradonačelnik je istaknuo kako je prozivani pročelnik Dragičević u ponovljenom natječaju u priloženoj dokumentaciji dokazao da zadovoljava tražene uvjete te je ponovo primljen na posao.

-S obzirom na sve navedeno, a referirajući se na obmanjivanje javnosti putem političkog i medijskog prostora te vijećničkih pitanja nanesena je šteta gradu Dugom selu te osobno imenovanom pročelniku. Pojedine političke opcije, ali i pojedinci objavljivali su samo dijelove iz dokumentacije inspekcijskog nalaza, odnosno iz konteksta vadili dijelove zapisnika Ministarstva uprave te tako insinuirali mišljenje javnosti. Također je znakovito da navedene članke zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj samoupravi ne poznaju vodeći ljudi, koji su pravne struke- istaknuo je između ostalog gradonačelnik Nenad Panian.

Na odgovor gradonačelnika Nenada Paniana osvrnuo se i predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir koji je kako bi se maknule sve sumnje zatražio da se svim vijećnicima dostavi rješenje o imenovanju pročelnika za gospodarstvo i financije, kao i sva potrebna dokumentacija, što je gradonačelnik tijekom Vijeća i učinio.

-Ne sviđa mi se to što spominjete vodeće ljude pravne struke u Gradu, s obzirom na to da je povjerenstvo koje je imenovano od vas sprovodilo taj natječaj sukladno zakonu. Ako netko u tome nije sudjelovao ne može se samo tako prozivati. Znakovito je to da je Gradsko vijeće o tome više puta raspravljalo- kazao je predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir.