Započinju radovi na asfaltiranju ceste u Širincu

Završetak radova očekuje se do kraja lipnja

U cilju što bržeg rješavanja pitanja dotrajalih prometnica na svom području, čelnici Općine Križ, načelnik Marko Magdić i njegov zamjenik Zlatko Hrastić pregovarali su s predstavnicima Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, a rezultat pregovora je Sporazum o sufinanciranju radova asfaltiranja lokalne ceste LC 31178 (Deanovec – Širinec – Križ) potpisan 14. svibnja.

Sporazumom će se u ovoj fazi omogućiti asfaltiranje navedene ceste u dužini gotovo 2 kilometra. Vrijednost spomenutih radova je preko 600 tisuća kuna, a Općina Križ izdvojit će 45 posto sredstava, odnosno sufinancirati s oko 275 tisuća kuna asfaltiranje Županijske ceste kroz Širinec.

Radovi obuhvaćaju frezanje postojećeg oštećenog nekvalitetnog asfalta, djelomično poravnavanje površine kolnika, izradu novog habajućeg sloja te uređenje bankina.

U vrijeme izvođenja radova bit će djelomično ili u potpunosti onemogućeno prometovanje što će se regulirati prometnim znakovima te pozivamo stanovnike naselja Širinec da korištenje svojih vozila prilagode i usklade prema dinamici radova asfaltiranja.