Započinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u rukometu: Hrvatska protiv Finske 13. travnja

Uzvratni susret igra se 16. travnja u Areni Varaždin  
Slavlje rukometaša Hrvatske nakon pobjede nad Islandom rezultatom 23:22 Sanjin Strukić/PIXSELL

Iz Finskog rukometnog saveza stigla je obavijest o satnici i mjestu odigravanja prvog susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, pa će Finska hrvatske rukometaše dočekati 13. travnja u 18 sati po hrvatskom vremenu u gradu Vantaa, koje se nalazi u neposrednoj blizini zračne luke Helsinki.

Ukrajina je zbog ratne situacije odustala od prvog kruga kvalifikacija koje je trebala igrati protiv Finske i tako je Finska bez borbe dobila oba susreta 10-0 i postala hrvatski suparnik u drugom krugu kvalifikacija.

Nakon glavnog grada Helsinkija, Tamperea i Espooa, to je četvrti najpopularniji grad za život u Finskoj. Zanimljivo je spomenuti da je u Vanti i tamošnjoj Energia Areni, hrvatska muška rukometna reprezentacija odigrala svoj prvi kvalifikacijski susret u povijesti kao samostalna država.

Bilo je to 12. travnja 1993. godine u kvalifikacijama za  prvo Europsko prvenstvo u Portugalu na kojem je Hrvatska kasnije osvojila brončanu medalju. Hrvatska je pobijedila Finsku s 31-26, a u dvorani je bilo točno 290 gledatelja. I evo, punih 29 godina kasnije, Hrvatska se vraća na mjesto iz kojeg je krenuo čudesni niz velikih rezultata i medalja.
Grad Vantaa ima nešto više od 230.000 gledatelja, a Energia Arena može primiti 2000 posjetitelja.

Inače, kao što je poznato od ranije, uzvratni susret igra se 16. travnja u 18 sati u Areni Varaždin.

Hrvatska
Sport