Započinje testiranje na COVID u zagrebačkim školama

Testiranje će se provoditi od 30. studenog do 4. prosinca u 15 škola - osam osnovnih i sedam srednjih

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić objavio je kako će provesti testiranje antigenskim testovima u osam osnovnih i sedam srednjih škola u cilju dobivanja informacija o prisutnosti virusa u zagrebačkim školama prema kojima će određivati daljnje epidemiološke mjere.

– Grad Zagreb, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo ‘dr. Andrija Štampar’ i Institutom za medicinska istraživanja i medicinu rada, provest će preliminarno istraživanje o prevalenciji koronavirusa među učenicima i zaposlenicima osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba, stoji na facebook profilu Milana Bandića.

Testiranje će provoditi djelatnici NZJZ-a od 30. studenog do 4. prosinca u 15 škola – osam osnovnih i sedam srednjih, gdje će testirati 120 učenika uz suglasnost roditelja te 20 zaposlenika metodom slučajnog odabira.

– Cilj testiranja jest na reprezentativnom uzorku dobiti informacije o prisutnosti virusa u zagrebačkim školama temeljem kojih će se određivati daljnje epidemiološke mjere u školama Grada Zagreba, stoji u objavi.