Započinje Svjetsko dvoransko atletsko prvenstvo. Hrvatsku predstavljaju Ivana Lončarek i Filip Mihaljević

Lončarek sutra očekuje utrka na 60 metara prepone, a Mihaljevića bacanje kugle
ivana lončarek Matija Habljak/PIXSELL

U Beogradu danas počinje 18. izdanje Svjetskog dvoranskog atletskog prvenstva na kojem će nastupiti dvoje hrvatskih predstavnika – Ivana Lončarek na 60 metara prepone i Filip Mihaljević u bacanju kugle. Oboje će svoje nastupe imati u subotu.

Lončarek počinje s kvalifikacijama na 60 metara prepone u 9:50 sati. Prijavljene su 42 atletičarke, a Lončarek će trčati u drugoj od šest kvalifikacijskih skupina. Tri najbolje iz svake skupine te još šest najbržih izborit će plasman u polufinale koje je na rasporedu istog dana, kao i finale.

Lončarek u beogradsku Štark Arenu dolazi s osobnim rekordom od 8.06 iz 2017. godine. Nedavno je na mitingu u Beogradu trčala 8.11 sekundi i nada se kako bi na SP-u mogla do osobnog rekorda. Prije četiri godine na SP-u u Birminghamu je izborila plasman u polufinale. U kvalifikacijama je trčala 8.16, a u polufinalu 8.21 sekundu.

U Beogradu će nastupiti i Filip Mihaljević u bacanje kugle koje je na programu u subotu u 19:25 sati. Upravo je Mihaljević vlasnik posljednje hrvatske medalje sa svjetskih dvoranskih prvenstava, bronce iz Oregona 2016. godine.

U finalu kugle nastupit će 18 natjecatelja, a Mihaljević trenutačno ima treći najbolji rezultat ove sezone u svijetu.

Nedavno je u Torunu, na mitingu iz zlatne kategorije Svjetske dvoranske turneje, pobijedio s hicem od 21.84 metra čime je izjednačio vlastiti državni dvoranski rekord. Dodajmo kako svjetski dvoranski rekord iznosi 22.82 kojeg je Ryan Crouser postavio u siječnju prošle godine.

Hrvatska
Sport