Potpisan ugovor o izvođenju radova

Započinje obnova Željezničkog kolodvora Sesvete

Radovi obuhvaćaju zamjenu krovišta i vanjske stolarije, obnovu fasade, sanitarnih čvorova i instalacija, uređenje okoliša, parkirališta i čekaonice za putnike, a bit će ugrađeni i klimatizacijski uređaji
Kolodvor-Sesvete HŽ Infrastruktura

HŽ Infrastruktura i tvrtka Veselčić potpisale su ugovor za radove cjelovite obnove zgrade Željezničkoga kolodvora Sesvete vrijedan 297.468,62 eura.

Rok za izvođenje je šest mjeseci, a radovi obuhvaćaju zamjenu krovišta i vanjske stolarije, obnovu fasade, sanitarnih čvorova i instalacija, uređenje okoliša, parkirališta i čekaonice za putnike, a bit će ugrađeni i klimatizacijski uređaji.

– Sesvete-Dugo Selo dionica je s najvećim intenzitetom željezničkog prometa u Republici Hrvatskoj. Njome na dan prođe više od 200 vlakova, od kojih 140 putničkih. Prioritet nam je poboljšati kvalitetu putovanja i zadovoljstvo putnika kako bi tom najprometnijom željezničkom dionicom u državi putovali što ugodnije. To je nastavak ulaganja na ovome području nakon što smo 2021. izgradili novo stajalište Sesvetska Sopnica. U javnoj nabavi je i izgradnja dodatnog stajališta, Sesvetskih Sela, rekao je predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić.

Grad Zagreb
Ostalo