ZAPOČELI DANI OPĆINE RUGVICA – Raspjevani i rasplesani folklorni susreti u Oborovu

Tradicionalnom folklornom manifestacijom „Pjesmom i plesom kroz Oborovo“ sinoć je započela proslava Dana Općine Rugvica, koja će potrajati do 7. rujna. Sjajna folklorna večer, koja je održana u centru Oborova privukla je brojne posjetitelje, koji su mogli uživati u pjesmi i plesu KUD-a Posavke te njihovih gostiju.

U programu koji je trajao više od dva sata, uz domaće su se folkloraše predstavili i KUD Stari Grad (Bosanka Krupa), FA Zdenac (Garešnica), KUD Klinča Sela, KUD Klasje (Antunovac), Glazbena škola Dugo Selo, KUD Veleševec, Udruženje kućna radinost Đerdef (Cazin), KUD Posavina (Crkvina), KUD Tančec (Jalševec Nartski), KUD Sunjanka (Sunja) i KUD Petrinjčica (Petrinja).

-Ponosni smo na ovu godinu, jer s našom manifestacijom počinju Dani Općine. Drago mi je što smo se okupili u ovako velikom broju, to je poticaj za daljnji rad- rekla je predsjednica KUD-a Posavka, Valentina Đuranec.

Veliki obol u organizaciji manifestacije dala je i Općina, ispred koje su manifestaciji nazočili zamjenik načelnik Nenad Jakšić, predsjednica Općinskog vijeća Ana Munić te nekolicina općinskih vijećnika.

-Izuzetno mi je zadovoljstvo biti ovdje s vama, a činjenica govori kako ova manifestacija raste iz godine u godinu. Zasluge za ovakav pomak pripadaju svim vrijednim članicama i članovima vašeg KUD-a, na čemu vam čestitam. Hvala vam na očuvanju kulturne baštine posavskog kraja, ali i na tome što svojim nastupima promovirate svoje mjesto i našu općinu- istaknuo je donačelnik Jakšić.

Uz folklor posjetitelji su mogli razgledati i izložbu Anđelke Markić „I ja jesam posavačko dete“, ali i uživati u specijalitetima koje su spravljali Savski lađari, koji će 7. rujna biti domaćini još jednih Ribarsko-lađarskih večeri. 

A kako je sinoć bilo u Oborovu, pogledajte u našoj FOTOGALERIJI