Započela nastava na diplomskom studiju Sestrinstva u Svetoj Nedelji

U prostorijama poliklinike Radiochirurgia Zagreb u Svetoj Nedelji, obilježen je početak nastave dislociranog studija Sestrinstva u Svetoj Nedelji, diplomskog sveučilišnog studija Sestrinstva Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku. Zbog velikog interesa za Studij povećana je kvota upisa, te je dosad upisano 70 studenata.

Prijemu i obilježavanju početka nastave nazočili su gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku Aleksandar Včev, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan i voditelj studija Igor Filipčić, te ravnatelj Radiochirurgije Zagreb Dragan Schwarz.

-Grad Sveta Nedjelja nikada nije imao sveučilište. Prvo smo imali razvijeno poduzetništvo, a Radiochirurgia se lijepo uklopila i napravila spoj poduzetništva i zdravstva. Radujem se što je politika u ovom slučaju radila u korist obrazovanja i što možemo biti na raspolaganju svima koji će zatrebati našu pomoć u ovom projektu- istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Dekan Aleksandar Včev izrazio je zadovoljstvo što se Studij otvorio u Svetoj Nedelji, gradu čiji gradonačelnik ima viziju razvoja stvaranju pozitivnog ozračja za poduzetništvo i zdravstvo.

-Suradnja lokalne samouprave, poduzetništva u zdravstvu i visoko obrazovne ustanove danas pokreće nešto što treba Hrvatskoj, a to su Hrvatska – društvo znanja, sestre na fakultetskom nivou, buduće magistrice sestrinstva koje su se upisale na ovaj studij u Svetoj Nedelji- naglasio je Včev.

Dislocirani studij Sestrinstva otvoren je u rujnu ove godine, a predavanja će se, osim u prostorijama Radiochirurgije Zagreb, održavati i u prostorijama Gradske uprave Grada Svete Nedelje.