Započela priprema nove sezone

Zajec potvrdio jutro nakon slavlja: Jakirović ima punu podršku

Predsjednik Zajec time je odlučno negirao povremene medijske napise i špekulacije o mogućem trenerovu odlasku
Zagreb: Konferencija za medije GNK Dinamo Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo pruža punu podršku treneru Sergeju Jakiroviću, njegov status u klubu niti u jednom trenutku nije bio upitan i on ostaje naš trener, nedvosmisleno je ustvrdio Dinamov predsjednik Velimir Zajec u istupu pred novinarima dan nakon dojmljive proslave trostruke krune.

Predsjednik Zajec time je odlučno negirao povremene medijske napise i špekulacije o mogućem trenerovu odlasku.

-Bili smo u nedjelju u slavljeničkom štimungu… Prije svega bih se htio zahvaliti navijačima, igračima, treneru, stručnom stožeru i svima koji su oko kluba, zahvaliti ovoj, na neki način novoj grupaciji, koja je smogla snage, volje i dala sve od sebe da se uskladimo i napravimo ovaj rezultat. Svima upućujem čestitke u ime kluba i svoje vlastito- istaknuo je predsjednik Zajec.

Kratki presjek sezone ponudio je i trener Jakirović osvrnuvši se na slavljeničku nedjeljnu večer:

-To su scene koje pamtiš cijeli život, fantastična atmosfera, cijela organizacija bila je na vrhunskoj razini, a još kad se popnete na binu izgleda vam kao da je na Trgu 100.000 ljudi, nepregledna masa. Ispunio mi se san s najboljim klubom, osvojili smo sve što smo mogli. Kad si gledao neke dočeke, najviše vatrenih, zamišljao si neke situacije, a to se u nedjelju ostvarilo. Čak se ne sjećam što sam pričao, znam samo koju sam pjesmu poveo. Zahvaljujem svim navijačima, bodrili su nas u ovoj teškoj i napornoj sezoni, stalno bili uz nas i od srca im hvala. Malo ćemo se sad odmoriti, čeka nas veliki posao- zaključio je Jakirović.

Nakon uvodnih riječi zahvale svim zaslužnima za trostruku krunu predsjednik Zajec pružio je eksplicitnu podršku treneru Jakiroviću.

-Nisam osoba koja bi o tome trebala posebno pričati jer o tome kod mene nije bilo ni govora. Znate kako radim, znate da sam uvijek uz trenere i da ih podržavam. U kojem sam god klubu radio bio sam uz trenera dan i noć, od Josipa Kužea, Zlatka Cice Kranjčara do svih drugih s kojima sm radio i u Portsmouthu i u drugim sredinama. Imam puno iskustva u ovim poslovima, željeni rezultat možete postići samo ako imate kontinuitet na stručnoj, tehničkoj i igračkoj strani. Ne volim puno mijenjati trenere. Dajem maksimalnu osobnu podršku treneru i tehničkom direktoru i vjerujem da ćemo svi zajedno napraviti još bolje rezultate. Teška je sezona pred nama, tek je završila ova, a već se moramo pripremati za sljedeću. Financijski se moramo izgraditi, vjerujem da će nam malo pomoći i Real pobjedom protiv Borussije u finalu Lige prvaka što nam je bitno zbog koeficijenta i izravnog ulaska u play-off elitnog europskog natjecanja i da tako uđemo u još bolju i kvalitetniju financijsku priliku da zaradimo i onda dobro investiramo. Trener Jakirović ima maksimalnu podršku, on to zna, stalno pričamo. U ovom klubu se puno više priča o nogometu jer to je nogometni klub, a ne nekakav drugi. Želim treneru da nastavi raditi kao dosad- jasno je podvukao predsjednik Zajec.

Grad Zagreb
Sport