Zagrebova krila postigla 28 pogodaka za laganu pobjedu nad Varaždincima

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u zaostaloj utakmici četvrtog kola Lige za prvaka svladali su GRK Varaždin 1930 rezultatom 42:25 (20:13) i tako stigli do šeste ovosezonske pobjede u isto toliko odigranih susreta. Trener Zlatko Saračević izveo je isti sastav koji je minulog vikenda gostovao u Poreču, a oko 500 gledatelja u sportskoj dvorani Kutija šibica moglo je uživati u sjajnoj rukometnoj večeri.

Odmah po otvaranju utakmice vidjelo se da je trener Saračević objasnio svojim igračima kako opuštanju mjesta nema sve do početka lipnja i službenog kraja sezone.

Sukus prvog dijela utakmice može se svesti na fanatičnu obranu, odličnog Urha Kastelica i rastrčane i precizne Valentina Ravnića i kapetana Zlatka Horvata. U nastavku je viđen isti scenarij, ali s drugim glavnim akterima. Na golu je bio Arian Jović koji je nastavio braniti u istom ritmu kao i Kastelic prije njega. Umjesto Horvata i Ravnića u igri su bili Josip Božić-Pavletić i Dobrivoje Marković koji su nastavili s efikasnošću kao i njihove kolege iz prvog dijela.

Pred rukometašima PPD Zagreb u nedjelju je gradski derbi u kojem će ugostiti Dubravu.

PREMIJER LIGA- LIGA ZA PRVAKA, 4. KOLO
RK PPD ZAGREB – GRK Varaždin 1930 42:25 (20:13)
RK PPD ZAGREB: Jović 5 obrana, Kastelic 6 obrana; Mrakovčić, Božić – Pavletić 9, Kontrec 1, Vori, Marković 6, Horvat 8(1), Šušnja 2, J. Valčić 2, Medić 1, T. Valčić 1, Miklavčić, Ravnić 5, Bičanić 1, Pavlović 5.
GRK VARAŽDIN 1930: Meštrić 5+1 obrana, Črnila 3 obrane; Špruk 2, Vili Zobec 6, Novak 2, Černeka 2, Divjak, Stojanović 2, Glavaš 3(1), Vidaček 3, Črnila, Kaštelan, Levak, Jurišić, Marić 4, Vrdoljak 1, Artić.