Zagrebački holding uvodi protuprislušne preglede. Tomašević: To je uobičajena praksa vezana za korporativnu sigurnost

Zagrebački gradonačelnik tvrdi da to nema veze s "curenjem" imena koji su proglašeni viškom
tomislav tomašević Robert Anić/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je kako su protuprislušni pregledi u Zagrebačkom holdingu uobičajena praksa iz kataloga brojnih usluga vezanih za korporativnu sigurnost, usmjerena na izbjegavanje nepravilnosti i korupcije.

Tomašević je na redovitoj konferenciji za novinare rekao kako je korporativna sigurnost sastavni dio poslovanja velikih kompanija, posebice kada se radi o velikim javnim nabavkama, a riječ je o opciji “koja će se možda koristiti, a možda i neće”.

– S obzirom na različite optužnice USKOK-a, tu je bilo svega i svačega, Uprava Holdinga i u tom smislu želi unaprijediti korporativnu sigurnost, pojasnio je napomenuvši kako to nema veze s “curenjem” imena djelatnika Holdinga koji su proglašeni viškom.

Osvrnuo se i na najavljenu forenziku vodovodnih cijevi, istaknuvši kako ona još nije gotova, a riječ je o standardnom postupku da bi se utvrdilo kako je točno došlo do pucanja i isključila mogućnost ljudske greške.

Napomenuo je da se u zagrebačku vodoopskrbnu mrežu nije ulagalo 20 godina, iako su prije 15 godina s tom svrhom emitirane obveznice Zagrebačkog holdinga. Riječ je o investiciji od barem dvije milijarde kuna, čija će provedba trajati sedam-osam godina.

Upitan prijeti li građanima kriza u distribuciji plina, Tomašević je odgovorio kako je to u nadležnosti države. Pritom je podsjetio kako je već govorio da Hrvatska treba smanjiti ovisnost o uvozu fosilnih goriva jer to nije samo ekološko već i pitanje energetske sigurnosti.

Također je potvrdio da će desetak zagrebačkih mjesnih odbora biti prenamijenjeno u vrtiće. S tim u vezi, u planu je otvoriti 60 radnih mjesta, rekao je.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo