fbpx

Srijeda, 10 Listopad 2018 09:17

Započeli radovi na reciklažnom dvorištu u Rugvici Istaknuto

Napisao

Rugvica će sljedeće godine dobiti moderno reciklažno dvorište koje će se prostirati na površini od 3 3828 m2. Radovi koji su započeli danas, trebali bi biti završeni u 99 kalendarskih dana.

Izgradnjom reciklažnog dvorišta na području Općine Rugvica osigurat će se infrastruktura za sakupljanje otpada, papira, metala, stakla, plastike, tekstila te glomaznog otpada, što će, uz provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti povećati stopu odvojeno prikupljenog komunalnog otpada kao jednog od preduvjeta smanjenja količina otpada koji se odlaže na odlagališta. Provedba projekta će utjecati na zaštitu okoliša (smanjenje količine otpada na odlagalištima, izbjegavanje odlaganja otpada u okoliš, smanjenje emisija stakleničkih plinova) te pridonijeti održivom sustavu gospodarenja otpadom.

Vrijednost radova iznosi 3.362.265,48 kuna uključujući PDV, od čega je Općina osigurala zahvaljujući Ministarstvu zaštite okoliša i energetike i Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost bespovratna sredstva u iznosu od 2.514.697,86 kuna, odnosno 85 posto ukupno prihvatljivih troškova.

A kako bi se na području općine uspostavio i cjeloviti sustav gospodarenja otpadom, u dogledno vrijeme trebalo bi biti postavljeno i više od 5 500 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti