fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: OŠ Sveta Nedelja

U svetonedeljskoj Gradskoj vijećnici jučer je i službeno potpisan ugovor o energetskoj obnovi Osnovne škole Sveta Nedelja, čija je ravnateljica Anica Magdalenić i potpisala ugovor s direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Dubravkom Ponošom. Prilikom potpisivanja ugovora nazočnima su se između ostalog uz potpisnike ugovora obratili i zamjenik gradonačelnika Davor Nađi uz kojeg je bila i zamjenica Marija Hršak, te zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

Navedenim ugovorom ostvareno je više od 3,6 milijuna kuna (s PDV-om) bespovratnih sredstava od Fonda, dok preostali iznos od 5,4 milijuna kuna u polovičnom iznosu osiguravaju Grad Sveta Nedelja i Zagrebačka županija. Radovi na energetskoj obnovi bit će prvi veći radovi nakon 2000.- te godine.

-Navedeni radovi uvelike će pridonijeti materijalnom i prostornom stanju, poboljšanju uvjeta rada, a time i zadovoljstvu učenika i profesora. Rekonstrukcijom škole, uvelike će se pridonijeti uštedi, odnosno smanjenju troškova energenata- kazala je ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja Anica Magdalenić.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, istaknuo je da će se ovim projektom ostvariti do 68 posto energetske uštede, a time i novaca koje škola može preusmjeriti u podizanje kvalitete obrazovanja.

-Ovim projektom brinemo i o zaštiti okoliša, podizanju kvalitete boravka djece i nastavnika u prostorima škole- zaključio je Ponoš.

Objavljeno u Sveta Nedelja
Ponedjeljak, 15 Siječanj 2018 11:22

Kreće energetska obnova Osnovne škole Sveta Nedelja

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec potpisao je sa županom Stjepanom Kožićem sporazum kojim će se Osnovna škola Sveta Nedelja na temelju izrađene projektne dokumentacije, prijaviti na "Poziv na dostavu projektnih prijedloga - Energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora" koji je objavilo Ministarstvo gradnje i prostornog uređenja.

Projektantska procjena vrijednosti radova na energetskoj obnovi škole OŠ Sveta Nedelja iznosi više od 8 milijuna kuna, dok za Područnu školu Kerestinec iznosi nešto više od dva milijuna kuna. Potpisanim sporazumom 50 posto iznosa opravdanih troškova na energetskoj obnovi zgrade Područne škole Kerestinec i Osnovne škole Sveta Nedelja bit će sufinancirano iz europskog fonda za regionalni razvoj, a preostali iznos potreban za završetak radova osigurat će Županija i Grad u jednakim omjerima od 50 posto.

Po potpisivanju ovog sporazuma gradonačelnik Dario Zurovec zahvalio je županu na podršci i suradnji koja je do sada bila korektna, a obje se strane nadaju da će tako biti i u budućnosti.

Objavljeno u Sveta Nedelja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti