fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: promet

U subotu kreću radovi na sanaciji Mosta slobode u Zagrebu, koji će potrajati do druge polovice kolovoza. Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati po posebnoj, privremenoj regulaciji po slobodnom dijelu kolnika.

-Prilikom predmetnih radova bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista u zoni radova- poručuju iz Grada Zagreba.

Objavljeno u Grad Zagreb

U prostorijama Policijske uprave zagrebačke održana je tematska konferencija za medije na kojoj su voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Marija Goatti i voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Tihomir Svatoš podsjetili građane na prometnu kulturu i poštivanje prometnih propisa s ciljem smanjenja prometnih nesreća s ozlijeđenih i poginulih osoba.

Marija Goatti je podsjetila na prometne nesreće koje su se dogodile proteklih nekoliko dana u kojima su stradali pješaci starije životne dobi, a u kojima su sudjelovali teretni automobili. Također je podsjetila na razne akcije koje su u zadnjih nekoliko mjeseci intezivirane, a sve kako bi se smanjio broj prometnih nesreća u kojima su najčešće uzroci „četiri ubojice u prometu“ – alkohol, brzina, korištenje mobitela i nekorištenje sigurnosnog pojasa.

-Prometna kultura svih sudionika u prometu smanjuje rizike koji dovode do prometnih nesreća – istaknula je na kraju voditeljica Marija Goatti.       

Voditelj službe za sigurnost cestovnog prometa prezentirao je podatke koji govore da su u prvih 15 dana siječnja 2019. godine u prometnim nesrećama smrtno stradala četiri pješaka od ukupno 20 naleta na pješake. Pješaci su najranjivija skupina u prometu, a pogotovo starije osobe i djeca, istaknuo je Svatoš.  

-Ovim putem želimo upozoriti pješake i vozače na preporučeno ponašanje u prometu – nesreće se događaju najčešće tijekom dana, najčešće vožnjom unatrag, a i na pješačkom prijelazu. Najbrojniji prekršaji pješaka događaju se na mjestima gdje je više prometnih traka i gdje pješaci prelaze cestu izvan pješačkog prijelaza. Upozoravamo pješake da koriste pješačke prijelaze i pothodnike, a tijekom noći da odjenu svjetliju odjeću ili reflektirajuće dijelove odjeće. Što se tiče vozača, trebaju smanjiti brzinu kako bi pravovremeno mogli stati na pješačkom prijelazu, a pogotovo u blizini škola i vrtića- kazao je Tihomir Svatoš.

Objavljeno u Grad Zagreb

Načelnik Ervin Vujica, na ovotjednoj sjednici Općinskog vijeća izvijestio je vijećnike kako je Općina naručila izradu table s popisom svih sela i kojim smjerom krenuti prema njima. Spomenuta tabla postavila bi se na ulazu u Općinu iz smjera Velike Gorice.

-Cilj je da olakšamo ljudima kretanje kroz općinu. Osim toga, na Sisačko cesti u Velikoj Gorici također trebamo postaviti tablu koja označuje smjer prema općini- kazao je načelnik Vujica.

Također, referirao se i na pitanje Zvonka Hrenčevića kojeg je zanimala prometna signalizacija na području općine.

-Poslali smo upit Županijskim cestama, te još uvijek čekamo odgovor. Ono što tražimo je izlazak stručnjaka na teren te da se uvjeri u stvarno stanje i potrebe na terenu- odgovorio je načelnik Ervin Vujica.

Objavljeno u Orle

Za potrebe izvođenja radova izvedbe priključka odvodnje Jurjevska ulica kod kućnog broja 16, u nedjelju 23. rujna od 8,00 do 20,00 sati biti će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravac za vrijeme navedenih radova bit će: Mesnička - Streljačka - Tuškanac - Jurjevska. 


Objavljeno u Grad Zagreb

Za potrebe izvođenja radova sanacije tramvajskog kolosijeka na Ilici za sav promet zatvoriti će se do utorka 25. rujna do 4,00 sata.

Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će: Ilica - Nad Lipom - Podolje - Vinogradska i obratno.

Objavljeno u Grad Zagreb

Zbog potrebe izvođenja radova rekonstrukcije tramvajskog kolosijeka, na Ilici na dijelu od  Ulice Republike Austrije do Reljkovićeve ulice do ponedjeljka 1. listopada do 5,00 sati zauzimat će se dio kolnika, zbog čega će se promet u smjeru zapada odvijati jednim prometnim trakom.

Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati, prema privremeno postavljenoj regulaciji.

Objavljeno u Grad Zagreb

Zbog izvođenja radova sanacije kolnika nakon izgradnje sabirnog kanala, Kraljevečka cesta na dijelu od Grančarske do Ulice Tumbri, od danas do ponedjeljka 15. listopada do 4,00 sata bit će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravac za vrijeme izvođenja navedenih radova bit će: iz smjera istoka: Grančarska – Kraljevečki bregi – Štrpet – Harabajsi – Pandaki – Kraljevečka cesta, a iz smjera zapad: Kraljevečka cesta – Pandaki – Harabajsi – Štrpet – Kraljevečki bregi – Grančarska.Objavljeno u Grad Zagreb

Zbog radova izvanrednog održavanja – Preradovićeva ulica na dijelu od Tesline do Ulice Andrije Hebranga, od ponedjeljka 17. rujna od 20,00 sati do petka 21. rujna do 20,00 sati bit će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravac za vrijeme navedenih radova bit će: Masarykova - Gundulićeva – Hebrangova – Trg Braće Mažuranić (istočna strana) J. Žerjavića – Baruna Trenka -  Lj. Gaja - N. Tesle.


Objavljeno u Grad Zagreb

Za potrebe izvođenja radova uređenja kolnika u sklopu izvanrednog održavanja Preradovićeve ulice, Masarykova ulica na dijelu od Gundulićeve ulice do Ulice Nikole Tesle, od danas do 21. rujna do 20,00 sati, bit će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će: Masarykova - Gundulićeva - Hebrangova - Trg Braće Mažuranić (istočna strana) -  J. Žerjavića - Baruna Trenka - Lj. Gaja - N. Tesle.

Objavljeno u Grad Zagreb

Zbog potrebe izvođenja radova izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda, Servisnom cestom na dijelu od kružnog toka Servisna/Radnički put II. do Ulice Nede Krmpotić od danas do petka 21. rujna do 20,00 sati bit će uspostavljen jednosmjeran promet iz smjera istok prema zapadu.

Obilazni pravac za vrijeme navedenih radova bit će (zapad-istok): Servisna (zapad) - Slavonska – Servisna (uz istočnu stranu zelene tržnice).
Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 13

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti