Zagrebačka županija i Sveta Nedjelja složni da je gradnja nove škole u Strmcu prioritet

Održan radni sastanak na temu škole u Strmcu

Zagrebačka županija

Župan Stjepan Kožić održao je radni sastanak s gradonačelnikom Svete Nedelje Dariom Zurovcem kako bi nastavili razgovore o gradnji škole u Strmcu kao i osiguravanju neometanog početka nastave za dio učenika Područne škole Strmac koja je u srpnju djelomično stradala u požaru.

U ovom trenutku radi se na uklanjanju svih potencijalnih opasnosti i ograđivanju opožarenog dijela škole kako bi se onemogućio pristup djece tom prostoru. U požaru su uništene dvije učionice u desnom krilu škole, kao i informatička učionica. Nagorjelo je krovište, izgorjeli su prozori, uništen je strop, a šteta je i na parketima i zidovima. Lijevo krilo škole nije oštećeno pa će se u njemu nastava moći neometano odvijati, dok će se najbolja lokacija za nastavu četiri razredna odjeljenja odabrati nakon temeljite analize, o čemu će roditelji i djeca biti pravovremeno obaviješteni.

Što se tiče gradnje nove škole zajednički stav je da je ona prioritet te se sukladno tome poduzimaju sve potrebne aktivnosti kako bi izgradnja škole krenula u najkraćem roku.