Zagrebačka županija bliži se stotini oboljelih u jednom danu

U posljednja 24 sata zabilježena su 94 nova slučaja zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji zabilježena su 94 nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je tako trenutno aktivno ukupno 755 slučajeva covida-19, izvijestio je županijski Zavod za javno zdravstvo.

Trenutno je aktivno 755 slučajeva, dok najviše novooboljelih, njih 18, bilježi Dugo Selo. Njega slijedi Velika Gorica sa 17, zatim Zaprešić s deset, Samobor s osam, Rugvica sa šest, Jastrebarsko s pet, po četvero u Vrbovcu, Svetom Ivanu Zelini i Bistri, po troje u Svetoj Nedelji, Brdovcu i Kravarskom, po dvoje u Jakovlju, Dubravici i Stupniku te po jedan novi slučaj u Ivanić-Gradu, Luki i Brckovljanima.

Od ukupnog broja novozaraženih, 38 su kontakti prethodno oboljelih, jedan je slučaj povezan s bolničkim ustanovama, dva uz privatne proslave, četiri za radna mjesta, dva su slučaja importirana, za 17 slučajeva je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za još 30 osoba obrađuju.

Samoizolacija je propisana za još 109 osoba, među kojima su i učenici po jednog razreda osnovne škole u Gradecu, Velikoj Gorici i Vrbovcu, u kojem je u izolaciji i jedan razred srednje škole.