Zagreb izgubio bitku za dva boda

U premijernoj utakmici VELUX EHF Lige prvaka, PPD Zagreb u Areni je doživio poraz protiv jedne od ponajboljih rukometnih momčadi današnjice, Paris Saint Germaina.

U utakmici prvog kola Parižani su nakon 60 minuta igre slavili s 29:37. Ipak, da nije sve tako crno pokazuje činjenica kako su Zagrebaši držali korak s ekipom koja je već godinama u europskom rukometnom vrhu te vrvi najvećim rukometnim zvijezdama današnjice. I više od 40 minuta igrao je jedini hrvatski predstavnik u Ligi prvaka na dva, tri ili četiri razlike protiv prvaka Francuske. U posljednjoj četvrtini utakmice zaredalo se igračima Branka Tamšea nekoliko tehničkih grešaka i isključenja što momčad poput ove itekako zna iskoristiti, pa su u tom periodu kroz seriju golova napravili razliku koja im je omogućila nešto opušteniji završetak susreta.

Najbolji su pojedinci u prvom kolu novog izdanja Lige prvaka bili kapetan Zlatko Horvat i Damir Bičanić sa šest pogotka svaki. S druge su strane Pariz do pobjede predvodili Kim Ekdahl du Reitz koji je sedam puta tresao mrežu te Sander Sagosen s jednim pogotkom manje.

– Čestitke PSG-u na pobjedi. Čestitao bih i svojoj ekipi na dobroj igri u napadu tijekom cijele utakmice, no Paris je na našu žalost pokazao sve svoje kvalitete, neke nam stvari nisu išle za rukom, ali sve je to radi kvalitete Pariza. Od rezultata 24-22 primili smo nekoliko kazni gdje su oni napravili krajnju razliku te se mi nismo mogli vratiti. Svjesni smo svojih grešaka, no ipak mislim da smo posljednje dvije utakmice igrali na dobrom nivou, rekao je trener PPD-a Branko Tamše.