Sjajne vijesti

Zagreb i Podravka Vegeta u Ligi prvaka

Ždrijeb skupina Lige prvakinja/ka održat će se 27. lipnja u 17.30 sati u Beču
Zagreb: Machineseeker EHF Liga prvaka, RK Zagreb – Barlinek Industria Kielce Igor Kralj/PIXSELL

Dugo je trajala neizvjesnost o sudionicima Lige prvakinja i Lige prvaka za sljedeću sezonu. Oba hrvatska prvaka naime, dobila su pozivnice Europske rukometne federacije i bit će sudionici tog prestižnog europskog natjecanja.

Rukometašice Podravke Vegete našle su se u društvu sedam europskih ekipa koje nisu stekle direktno sudjelovanje u tom natjecanju. Izvršni odbor EHF-a je nakon detaljne analize desetak faktora od tradicije, ostvarenja kroz povijest, broja gledatelja, pratitelja na društvenim mrežama, odlučio da hrvatske prvakinje imaju sve uvjete i bit će dio ekskluzivnog društva najboljih europskih ekipa. Uz Podravku Vegetu pozivnicu za to natjecanje dobili su još Odense Handbold, Brest Bretagne Handball, Gyõri Audi Eto KC, Storhamar Handball, CS Gloria Bistrita 2018 BN i CS Rapid Bukuresti.

Ekipe koju su po rankingu i ostvarenjima u posljednje tri sezone osigurale nastup u EHF Ligi prvakinja su: Team Esbjerg, Nykobing Falster Handbold Club, Metz Handball, HB Ludwigsburg (novo ime za SG BBM Bietigheim), FTC- Rail Cargo Hungaria, Budućnost BEMAX, Vipers Kristiansand CSM Bukuresti i Krim Mercator Ljubljana.

Kada su pak u pitanju rukometaši, RK Zagreb se ponovno našao u društvu onih koji su dobili wild card ili pozivnicu za sljedeću sezonu. Tu su još HBC Nantes, OTP Bank- Pick Szeged, Eurofarm Pelister, Industria Kielce i Dinamo Bukurešt. Nastup u Machineseeker EHF Ligi prvaka po učinku u posljednje tri sezone i nacionalnom rankingu, osigurali su: Aalborg Handbold, Barca, PSG, Magdeburg, Fuchs Berlin, Telekom Veszprem, Kolstad Handball, Orlen Wisla Plock i Sporting Lisabon. Kada je u pitanju Fredericia Handbold club koji je bio u finalu danskog prvenstva, oni imaju pozivnicu, ali još moraju ispuniti neke kriterije.

Ždrijeb skupina Lige prvakinja/ka održat će se 27. lipnja u 17.30 sati u Beču. Prvo kolo za rukometašice na rasporedu je 7/8. rujna, a rukometaša 11./12. rujna 2024. godine.

 

Grad Zagreb
Regija
Sport