Devet besplatnih koncerata

Zagreb Classic i ove godine na Trgu kralja Tomislava

Zagreb Classic ove se godine održava od 22. lipnja do 2. srpnja
najava Zagreb classica 2024 (2) Grad Zagreb

U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba te partnera, u Zagrebu će se od 22. lipnja do 2. srpnja održati Zagreb Classic 2024. na Trgu kralja Tomislava. Tako će, u navedenom periodu, kroz ukupno 9 besplatnih koncerata, publika moći uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom.

Na Zagreb Classicu 2024. nastupit će Ansambl GK Komedija, Balet HNK u Zagrebu, Jazz orkestar HRT-a, Simfonijski orkestar HRT-a, Tango y cine, Urban&4, Zagrebačka filharmonija. Festival se održava od 2016. godine, a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status kojeg potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem.

Program Zagreb Classica 2024. realizira se u suradnji s Gradom Zagrebom i nadležnim uredima, a gradonačelnik Tomislav Tomašević ovom prilikom je izjavio:

– I ovo ljeto Zagreb sugrađanima i posjetiteljima grada nudi niz kulturnih događanja, počevši s vrhunskim događajem za sve ljubitelje klasične glazbe, Zagreb Classicom. Ovo je jedinstvena manifestacija na jednom od najljepših zagrebačkih trgova. Djela hrvatskih i svjetskih glazbenika izvodit će renomirani glazbenici koji su nastupali na mnogim svjetskim pozornicama. Pozivam sve Zagrepčanke i Zagrepčane da dođu na koncerte u sklopu manifestacije koja j iz godine u godinu sve veća i koja doprinosi promociji i prepoznatljivosti Zagreba posebice u području kulture!

– Zagreb Classic nas i ove godine uvodi u ljeto na najljepši mogući način, uz vrhunske glazbene klasike, baletne izvedbe, filmske skladbe, jazz standarde i suvremena djela. Nastupaju, između ostalog, svjetski poznat pijanist Hyung-ki Joo, talijanski virtuoz Mario Stefano Pietrodarchi, sopranistica Caterina Iora, kao i domaće zvijezde klasične glazbe. Ovogodišnje izdanje donosi posebnu novost – dva dana posvećena Bečkom glazbeno-filmskom festivalu. Naime, posjetitelji će imati priliku uživati u video projekcijama najpoznatijih opera i opereta, poput Čarobne frule, W.A. Mozarta i Šišmiša, Johanna Straussa mlađeg. Osim toga, pozivamo sugrađane i posjetitelje da ne propuste priliku prisustvovati otvorenim probama, što će dodatno upotpuniti doživljaj. Zagreb Classic predstavlja jedinstvenu pozivnicu za posjet glavnom gradu i prepuštanje neponovljivoj atmosferi koja oživljava zagrebačku kulturnu i glazbenu baštinu, stoga pozivamo sve da se pridruže ovom glazbenom putovanju i uživaju u nezaboravnim trenucima pod zvijezdama, dodala je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Ističemo, šest koncertnih programa počinju u 21 sat, dok će tri programa početi u 20:30 sati. Uz izvođače iz Hrvatske, nastupit će i glazbenici iz Italije, Velike Britanije i Poljske, a cjelokupni program dostupan je na OVDJE. U slučaju nepovoljnih vremenski uvjeta, programi se, sukladno mogućnostima, prebacuju na drugi dan ili otkazuju.

Događanja
Grad Zagreb