Za ubojstvo hrvatskog rukometaša sveukupno 52 godine zatvora

Dvoje optuženih za ubojstvo Anđelo Đorđijevski i Klementina Levkovska nepravomoćno su osuđeni na po 18 godina, a treći, Andrej Kostovski, na 16 godina zatvora

Kazneni sud u Skoplju osudio je troje počinitelja na ukupno 52 godine zatvora za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota u travnju u makedonskom glavnom gradu.

Dvoje optuženih za ubojstvo Anđelo Đorđijevski i Klementina Levkovska nepravomoćno su osuđeni na po 18 godina, a treći, Andrej Kostovski, na 16 godina zatvora, objavila je makedonska novinska agencija MIA. Njih troje optužnica je teretila da su nasmrt pretukli rukometaša skopskog Butela ispred noćnog kluba u gradskom parku u Skoplju početkom travnja i nanijeli mu teške tjelesne ozljede, posebice mozga, od čega je umro dan poslije. Suđenje je počelo 5. rujna, a troje optuženika tvrdilo je da nisu krivi.

Pored zatvorske kazne, sud je odredio isplatu odštete obitelji ubijenog rukometaša od devet milijuna makedonskih denara (oko milijun kuna). Osuđeni imaju pravo žalbe na presudu u roku od 15 dana. Njihov odvjetnik najavio je da će to i učiniti.