Za svako novorođenče Zagrebačka županija osigurala tisuću kuna

Zagrebačka županija u 2020. godini nastavlja s dodjelom 1.000 kuna jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete za što je osigurano 2,9 milijuna kuna
bebe

Zagrebačka županija u 2020. godini nastavlja s dodjelom 1.000 kuna jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete za što je osigurano 2,9 milijuna kuna.

Zahtjev za ostvarivanje prava podnosi se u roku 4 mjeseca od dana rođenja djeteta, a pravo na jednokratnu novčanu pomoć može ostvariti jedan od roditelja/samohrani roditelj/roditelj iz jednoroditeljske obitelji koji je državljanin Republike Hrvatske s neprekidnim prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije najmanje godinu prije dana rođenja djeteta i u trenutku podnošenja zahtjeva ima prijavljeno prebivalište na području Zagrebačke županije.

Postupak za ostvarivanje prava pokreće podnositelj zahtjeva s kojim novorođeno dijete živi u zajedničkom kućanstvu. Zahtjev i pripadajuća dokumentacija podnose se u pisanom obliku na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb.

Obrasce zahtjeva za 2020. godinu možete preuzeti OVDJE, a sve dodatne informacije o ostvarivanju prava na jednokratnu novčanu pomoć za novorođenče nalaze na OVDJE.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija