Za sljedeću godinu planira se niz koncerata kojima se nastoji očuvati hrvatska folklorna i kulturna baštine u Bosni i Hercegovini

Voditelj projekta Kolo V&S Vladimir Kuraja te članovi Hrvatskoga kulturnog društva Napredak Slavica Mijić Lukač i Goran Štrbac predstavili su veliki kulturološki projekt koji u suradnji s Ansamblom narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado planiraju realizirati u lipnju 2019. Riječ je o nizu koncerata pod nazivom „Neka sjaji sunce svima, di još našeg roda ima“, kojima je cilj promocija i očuvanje hrvatske folklorne i kulturne baštine u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na to da ovakav velik projekt zahtijeva i znatna financijska sredstva, organizatori se nadaju i pomoći lokalnih zajednica, gradova domaćina koncerata u Bosni i Hercegovini, ali i Grada Zagreba.

-Ako se ispune svi preduvjeti za pokroviteljstvo Gradske skupštine Grada Zagreba, rado ću podržati ovakav projekt koji je od velikog značenja za Hrvate u Bosni i Hercegovini – rekao je predsjednik Skupštine, kojeg su gosti pozvali i na svečani koncert u povodu Dana ansambla Lado koji će se održati 16. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo