Za projekte komunalne infrastrukture osigurano 11,7 milijuna kuna. Stvarne potrebe 52 projekta su oko 28 milijuna

Do ovog trenutka prijavile su se 32 jedinice koje su prijavile 52 projekta. Zahtjevi su još uvijek u obradi, a njihova je vrijednost negdje oko 28 milijuna kuna. Potrebe su velike, a mi u proračunu imamo toliko koliko imamo. Svi se projekti neće moći financirati u potpunosti- kazao je pročelnik Babić

Anđela Cirkveni na aktualnom satu Županijske skupštine podsjetila je kako je Zagrebačka županija krajem veljače raspisala javni poziv za prijavu projekata za financiranje izgradnje i održavanja objekata te uređenja komunalne infrastrukture u jedinicama lokalne samouprave.

-Zanima me koliko se jedinica lokalne samouprave do ovog trenutka javilo na poziv, koliko je projekata prijavljeno i kada će sredstva biti odobrena. Također, zanima me kolika je vrijednost zahtjeva za financiranje- upitala je vijećnica Cirkveni.

Odgovor joj je dao pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu Nenad Babić rekavši kako je Zagrebačka županija za tu namjenu osigurala 11,7 milijuna kuna.

-Javni poziv je otvoren do onog trenutka do kada na proračunskim pozicijama bude sredstava, odnosno najkasnije do 30. studenoga. Do ovog trenutka prijavile su se 32 jedinice koje su prijavile 52 projekta. Zahtjevi su još uvijek u obradi, a njihova je vrijednost negdje oko 28 milijuna kuna. Potrebe su velike, a mi u proračunu imamo toliko koliko imamo. Svi se projekti neće moći financirati u potpunosti- kazao je pročelnik Babić.