ZA NEKE PRAVILA NE VRIJEDE – Mladi se u Dalmaciji i dalje okupljaju u kafićima

Ministar Vili Beroš izrazio je nezadovoljstvo vijestima koje dobiva od kolega i prijatelja iz Zadra, Splita i Šibenika. Tamo se, kaže, mladi i dalje okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima i druže se, piju i zabavljaju se

POOL/FAH

-Mjesta za optimizam ima, međutim, za opuštanje nema- poručio je ministar zdravstva Vili Beroš, ocijenivši trenutno stanje dobrim, jer građani poštuju preporuke Stožera.

Izrazio je nezadovoljstvo vijestima koje dobiva od kolega i prijatelja iz Zadra, Splita i Šibenika. Tamo se, kaže, mladi i dalje okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima i druže se, piju i zabavljaju se.

-To nije prihvatljivo ponašanje. Tako ugrožavaju sebe, svoje obitelji i zdravlje nacije. Poručio bih svima da budemo strpljivi i pričekamo da ova epidemija završi, bit će vremena za druženje i opuštanje. Dotad moramo biti disciplinirani i krajnje oprezni- naglasio je Beroš.

Alemka Markotić upozorila je još jednom da je koronavirus teška bolest koja može završiti kobno i pozvala ljude na jugu zemlje da se pridržavaju mjera.

-Sigurna sam da Split može biti u svemu prvi, ali da ne želi biti prvi po koroni… Molimo sugrađane na jugu pokažite da ste bolji od drugih i ne dajte koroni da se širi- rekla je Markotić.

I ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kritizirao je događaje u Splitu i Zadru te upozorio da će se posljedice takvog ponašanja uskoro vidjeti.

-Danas je upola manje novozaraženih nego jučer, što je izuzetno povoljna situacija i želimo da se taj trend nastavi. Međutim, ovo ne zvuči dobro i kroz nekoliko dana ćemo vidjeti rezultate takvog ponašanja- kazao je Capak.

Radi ovakvih situacija, policija i lokalni stožeri dobit će dodatne upute za kontrolu ugostiteljskih objekata naglasio je Božinović, te pozvao sve da se ugledaju na brojne mlade ljude koji ovih dana volontiraju pomažući starijima.

-Rade sjajan, neprocjenjiv posao, a sve druge upućujem da se ugledaju na njih. Bit će bolji ljudi u životu- naglasio je Božinović.