Za kontrolu propusnica angažirano oko 800 policajaca

Postavljeno je i oko 200 kontrolnih punktova
propusnice Damir Špehar/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite RH Davor Božinović izvijestio je da je zaprimljeno oko 55.000 zahtjeva za propusnicama, obrađeno ih je 60 posto te od toga odbijeno 60 posto.

– Oko 40 posto zahtjeva je opravdano i izdane su propusnice, kazao je Božinović nakon svečanog uručenja četiri ugovora o najmu i ključeva policijskim službenicima.

Postoji, kaže, cijeli spektar pitanja koji je na neki način određen odlukom i provedbenom uputom od prvog dana, a ima i niz zahtjeva koji se procjenjuju na razini županijskih stožera civilne zaštite ili ravnateljstva civilne zaštite. Ovisno o tome smatra li se to nužnim i neodgodivim razlogom da se upravo u ovo doba napušta županija, o tome ovisi odluka, dodao je.

Ponovio je kako je odluka o ograničavanju privremena, s vremenskim ograničenjem do 8. siječnja, “kako bi u razdoblju u kojem se očekuje povećani broj kontakata i posjeta obitelji, prije Božića i Nove Godine, dodatno poslali poruku da je situacija takva da se treba suzdržati posjeta starijima kako ih ne bi doveli u novi riskantni epidemiološki razlog”.

Naveo je i da će na oko 200 kontrolnih punktova biti angažirano oko 800 policijskih službenika.

– Probajmo se suzdržati, imamo u ovom trenutku brojeve koji nam ukazuju na trend pada i ne bi bilo dobro da se opet vratimo u situaciju da brojevi rastu i da raste opterećenje zdravstvenog sustava, poručio je.

Hrvatska
Ostalo