Za katastarske izmjere Zagrebačka županija daje milijun kuna

Zagrebačka županija objavila je javni poziv za prijavu projekata za financiranje izrade nove katastarske izmjere katastarskih općina na njezinom području. U te je svrhe osigurano milijun kuna s ciljem poticanja dugoročno održivog i teritorijalno uravnoteženog razvoja u cijeloj Županiji, dok se zainteresirani gradovi i općine mogu prijaviti najkasnije do 30. studenoga.

Za projekte jedinica lokalne samouprave I, II, III i IV stupnja razvijenosti Županija može izdvojiti do 100 posto iznosa projekta, gradovi i općine V i VI stupnja mogu ostvariti pravo na sufinanciranje do 80 posto ukupne vrijednosti, a oni najrazvijeniji do 60 posto.

Prijave se vrše elektronički putem sustava ePrijave, dok je prijavni obrazac potrebno potpisati i poslati na adresu Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša u roku od 7 dana od ispunjenja prijave. Obrazac se, također može osobno predati u Pisarnicu Zagrebačke županije, dok se sve dodatne informacije, kao i tekst poziva, mogu pronaći na poveznici.