Za Bučijadu koncerti Sinova ravnice i Vigora

15. Bučijada, najveća i najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj posvećena buči, kraljici jeseni, održat će se u Ivanić-Gradu od 4. do 6. listopada, a očekuje se da će je posjetiti više od 20 tisuća gostiju.

Uz veliki prodajni sajam buča, proizvoda od buče i ostalih eko-etno proizvoda, na kojem će se okupiti više od 200 izlagača, posjetitelji će tijekom cijelog vikenda imati priliku uživati u brojnim kulturno-zabavnim sadržajima, jelima i slasticama od buče domaćih ugostitelja, pivu od buče pivovare Crafter“s i autohtonom vinu škrlet udruge Škrlet.

Svečano otvaranje Bučijade održat će se u subotu, 5. listopada, s početkom u 11,00 sati, no, program će započeti dan ranije, u petak, 4. listopad, kada će u 17,00 sati u Parku hrvatskih branitelja biti otvorena izložba skulptura i instalacija pod nazivom „Buča kao inspiracija“. U večernjim satima publiku će zabavljati tamburaški sastav Sinovi ravnice i Dinamica music, dok u subotu slijedi zabava uz grupu Vigor.

U nedjelju 6. listopada kuma 15. Bučijade, Jana Škrgulja primit će počasnu lentu na glavnoj pozornici, a sve će se odvijati pod budnim okom voditeljice ovogodišnje Bučijade Karmele Vukov Colić, dok će Vis Pelister zatvoriti ovogodišnju Bučijadu.