Vrbovečki kraj sjeća se žrtve Vukovara

Da se ne zaboravi….

Prekosutra je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Državni je blagdan koji se obilježava 18. studenoga u spomen na dan kada je 1991. godine slomljena herojska obrana grada Vukovara, te počinjen pokolj u Škabrnji.

Hrvatski časnički zbor Vrbovec i ove godine poziva svoje članove te građane Vrbovca, Dubrave, Gradeca i Farkaševca da se uključe u odavanja počasti povodom toga Dana. Odavanje počasti u Vrbovcu organizira Grad Vrbovec u četvrtak, 17. studenog u 18:45 sati kod spomen obilježja Hrvatska kocka, a potom u 19 sati u Ulici poginulih branitelja, gdje će se zapaliti lampaši i svijeće. Obilježavanje u Gradecu, Dubravi i Farkaševcu u organizaciji općina i HČZ Vrbovec započinju istog dana u 17 sati. Uz ostale, sudjelovat će i učenici tamošnjih osnovnih škola.

Komemoracija za žrtve Domovinskog rata, odnosno Vukovara i Škabrnje, već je prije dva dana održana u Rakovcu. Prigodan program održan je u ponedjeljak na tamošnjem mjesnom groblju organizirala je načelnica Brankica Benc, a sudjelovali su učenici osnovne škole Rakovec, župnik Darko Rogina, članovi Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec i drugi.