Vrbovečki HSU: Model isplate božićnice, nepotrebno je birokratsko maltretiranje

Raspravljajući o aktualnim temama, Gradski se odbor HSU-a Vrbovec osvrnuo i na model isplate božićnice u gradu Vrbovcu za ovu godinu
hsu

Raspravljajući o aktualnim temama, Gradski se odbor HSU-a Vrbovec osvrnuo i na model isplate božićnice u gradu Vrbovcu za ovu godinu.

U priopćenju navode:

„Ovakav model isplate božićnica pokazuje kako gradska vlast građane svrstava u dvije vrijednosne kategorije i prema tome ih tretira. Prva kategorija su umirovljenici koji moraju gradskim službama prikupljati razne podatke za isplatu darovnice, iako svi podaci postoje u sustavu javne uprave kojoj i gradska uprava pripada. Naime, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje posjeduje sve podatke za isplatu, koji su potrebni gradskoj upravi i koji su na raspolaganju svim dionicima u javnoj upravi, samo ih je potrebno zatražiti.

Druga kategorija su građani koji nisu “umirovljenici“. Njihov je jedini zadatak da se jave na “punkt“, ili na vugel po domaćem, kako bi im se uz svjetla reflektora uručila darovnica.
Ovakav pristup isplati darovnice za Božić HSU smatra nepotrebnim birokratskim maltretiranjem umirovljenika. Također, smatra neprikladnim stavljati građane u nejednaki položaj. Jer, ideja darovnice za Božić je ponajprije čin empatije- stoji u priopćenju za javnost vrbovečke organizacije Hrvatske stranke umirovljenika.

Grad
Hrvatska
Politika
Vrbovec
Zagrebačka županija