VRBOVEC: Otvoren Beauty centar Crvenog križa za Ukrajinke i vrbovečke penziće

Na prigodnoj svečanosti okupili su se predstavnici Hrvatskog crvenog križa i CK Zagrebačke županije, te predstavnici sponzora koji su donirali opremu za ovaj salon
c8

U vrbovečkom Restoranu Marija trenutno je smješteno 150 izbjeglica iz Ukrajine, mahom mlađih žena s djecom. Ostalim sadržajima, kojima im se pomaže u ovome gradu, od ponedjeljka je dodan još jedan. U prostoru Gradske tržnice, naime, otvoren je Beauty-centar namijenjen prvenstveno Ukrajinkama, koje su trenutni dom našle u Vrbovcu.

Na prigodnoj svečanosti okupili su se predstavnici Hrvatskog crvenog križa i CK Zagrebačke županije, te predstavnici sponzora koji su donirali opremu za ovaj salon. To su Obrtnička komora i Udruženje trgovaca Zagreba, te domaće Udruženje obrtnika.

Svima njima na potpori u realizaciji još jednog od projekata Gradskog društva Crvenoga križa Vrbovec zahvalio je predsjednik Mato Jelić, a ravnateljica Jelena Mucko upoznala je nazočne i s nekoliko detalja:

-U sklopu psihološke pomoći koju organiziramo za naše sugrađane-izbjeglice odlučili smo opremiti i ovakav salon za njih, ali ne u komercijalne svrhe i nikome u Vrbovcu nećemo biti konkurencija. Ovo je namijenjeno isključivo dragim Ukrajinkama, kako bi one mogle imati mjesto na kojem će se posvetiti malo i sebi, ali i kako bi mogle i same naučiti ovaj zanat. Moram zahvaliti i našoj domaćoj frizerki Dunji, koja je prva uskočila u pomoć. Ovu opremu ćemo kroz dva-tri mjeseca preseliti u novi prostor naše zgrade koja se dovršava nedaleko odavde. A tamo ćemo onda u salonu organizirati i frizerske radionice i za naše umirovljenike. Još jednom svima hvala na donacijama i potpori i ovom našem projektu– kazala je Mucko.

 

Događanja
Grad
Hrvatska
Vrbovec
Zagrebačka županija