Vrbovec osigurao prehranu za 434 učenika

Gradonačelnik grada Vrbovca Denis Kralj primio je radosnu vijest koja će zasigurno obradovati veliku većinu roditelja čija djeca pohađaju osnovne škole na području Grada. Naime, iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije Vrbovec je dobio 440 581 kunu s kojima će biti plaćena prehrana za 434 učenika vrbovečkih osnovnih škola koje inače pohađa 1 600 učenika. Ovaj projekt na natječaj su prijavile vrbovečke osnovne škole i Razvojna agencija Grada Vrbovca, a rezultati govore koliko su bili uspješni.

-Ovime smo osigurali prehranu u školama onima kojima je to najpotrebitije. Vjerujem kako su to dobre i lijepe vijesti za one obitelji kojima će se na ovaj način dodatno olakšati školovanje djece- kaže gradonačelnik Denis Kralj.

Uz ovu vijest, a kada je u pitanju predškolski i školski odgoj djece Vrbovec radi i na podizanju samog standarda, pa bi tako uskoro trebala krenuti i energetska obnova I. osnovne škole i Dječjeg vrtića.

-U tijeku su natječaji za izvođača radova, što se tiče vrtića natječaj će sutra biti gotov, dok se završetak onog za školu očekuje 6. ožujka. Tada ćemo znati tko izvodi radove kako bi se što prije krenulo sa samim radovima- kaže Kralj.

Vrijednost ovih radova je oko 6 milijuna kuna, a većina sredstava osigurana je putem EU natječaja, no očekuje se i pomoć Zagrebačke županije.