VRATIO SE SREBRNI TIN SRBIĆ: Moj san je bio ostvaren kad sam se plasirao na Igre

Sinoć, nešto prije ponoći, u Hrvatsku je s olimpijskim srebrom oko vrata stigao najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić

Zeljko Hladika/Pixsell

Sinoć, nešto prije ponoći, u Hrvatsku je s olimpijskim srebrom oko vrata stigao najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić s trenerom Lucijanom Krceom, a u zagrebačkoj Zračnoj luci dočekali su ih članovi obitelji, brojni prijatelji i uzvanici.

Nakon naslova svjetskog prvaka 2017. godine u Montrealu, svjetskog srebra dvije godine, poslije u Stuttgartu pa dva europska srebra u posljednje dvije godine, osvojio je medalju koju je sanjao i priželjkivao od trenutka kad je prvi put ušao u gimnastičku dvoranu.

-Moj san je bio ostvaren kad sam se plasirao na Olimpijske igre i pokušao sam odraditi što smirenije, ali onda vidiš da to nije tako. U kvalifikacijama razina napetosti je bila tolika da nisam mogao kontrolirati svoje tijelo i da nisam imao dobru pripremu, ne bismo uspjeli. Dok sam čekao odluku sudaca, ta minuta izgledala mi je kao sat vremena. Osjetio se hrvatski duh i zajedništvo među nama sportašima iz Hrvatske- izjavio je olimpijski doprvak.

Istim letom iz Frankfurta u Zagreb se vratila i hrvatska bacačica diska Marija Tolj, kojoj je finale na olimpijskom debiju promaklo za samo četiri centimetra.