Manipulirao podatcima tahografa

Vozač teretnjaka vodio duplu evidenciju radnog vremena

Vozaču, poduzeću i odgovornoj osobi prijeti novčana kazna u sveukupnom iznosu od 6.210 eura
palica policija

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o slučaju manipulacije podatcima tahografa koji se u jutarnjim satima dogodio na području Zagreba.

Na križanju Slavonske avenije i Ulice Ljudevita Posavskog, oko 7:50 sati, policajci su proveli nadzor teretnog vozila u vlasništvu tvrtke iz Velike Gorice kojim je upravljao 43-godišnjak. Tijekom nadzora podataka tahografskog zapisa i kartice vozača kojima se bilježi radno vrijeme mobilnih radnika, utvrđeni su pokušaji manipulacije s podatcima tahografa, odnosno nezakonito vođenje duple evidencije radnog vremena.

Kako navode u izvješću, vozač je prikazao odmor manualnim unosom na kartici vozača, za vrijeme dok upravlja vozilom s analognim tahografom gdje je nezakonito prikazao odmor umetnutim listićem u analognom tahografu vozila, a vozio je teretnjak s digitalnim tahografom na karticu.

Vozaču, poduzeću i odgovornoj osobi slijedi prekršajni nalog, kojim je predviđena novčana kazna protiv vozača u iznosu od 920 eura, protiv poduzeća u iznosu od 3.310 eura, a protiv odgovorne osobe u iznosu od 1.980 eura.

Crna kronika
Grad Zagreb