Visoka škola Ivanić- Grad u rujnu kreće s radom

Na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća u Ivanić- Gradu jedno od pitanja bilo je vezano uz upise na Visoku školu i studij fizioterapije u Ivanić- Gradu. Ova je tema bila u fokusu interesa vijećnice Sanda Špoljarić Carević 

-Da li je pristigla potvrda ministarstva o otvaranju i upisima studenata na Visoku školu kako bi budući studenti mogli planirati upise u rujnu- upitala je vijećenica Špoljarić Carević.

Potvrdan odgovor dao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

-Ministrica Divjak dala je dopuštenje čime su svi preduvjeti oko dokumentacije riješeni. Pred nama je sada donošenje akata koji su nam preostali za otvaranje visoke škole. Mogu potvrditi kako je sada potpuno izvjesno da će u rujnu Visoka škola započeti s radom. Ta tama sigurno će biti i tema narednih Vijeća- odgovorio je gradonačelnik.

Na Visokoj školi Ivanić Grad moći će se završiti preddiplomski stručni studij fizioterapije s mogućnošću studiranja još dvije godine. U planu je redoviti studij u koji bi se moglo upisati 30 studenata, te izvanredni studij s 20 studenta. Uz studij fizioterapije, u budućem planu je i otvaranje tri nastavna programa, što je i uvjet za osnivanje veleučilišta.

Ugovor o mentorstvu potpisan je s Veleučilištem Lavoslav Ružička iz, dok će se cjelokupna praktična nastava odvijati u Specijalnoj bolnici Naftalan.