Više od 400 izlagača na međunarodnim sajmovima Nautika, Hotel & Gastroteh, Festival maslina i Dani lova i ribolova

Na Zagrebačkome velesajmu gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je međunarodne sajmove Nautiku – 28. zagrebački sajam nautike, Hotel & Gastroteh – 11. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa, Dane lova i ribolova – 3. sajam opreme za lov i ribolov te 4. Festival maslina. Osim gradonačelnika Bandića prisutnima su se obratili i ministar turizma Garri Cappelli, direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomašić, predsjednik Hrvatskoga lovačkog saveza Đuro Dečak te predsjednik Hrvatskoga športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever.

Ističući kako s ova četiri komplementarna sajma Zagrebački velesajam obilježava 110. obljetnicu neprekinuta rada i djelovanja, gradonačelnik je zahvalio izlagačima iz 32 zemlje te je pozvao građane da tijekom narednih pet dana posjete Velesajam i da uživaju u bogatome programu što su ga organizatori sajmova pripremili.

-Kako bi Zagreb bio predvodnik kontinentalnog turizma preduvjet je da gradimo grad po mjeri čovjeka – multietničan, multikulturalan, multikonfesionalan te otvoren i siguran grad- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Ministar Cappelli organizatorima sajmova zahvalio je što promoviraju posebne vidove turizma – nautiku, gastronomiju te lov i ribolov.

-Čestitam Gradu Zagrebu na svemu što radi i što doprinosi razvoju turizma i gospodarstva- istaknuo je ministar.

Direktorica Tomšić je zahvalila svim izlagačima, a više ih je od 400, na iznimnu trudu te je istaknula kako su sajmovi utkani u srce grada Zagreba još od davne 1909. kada je osnovan Zagrebački zbor – preteča Zagrebačkog velesajma. Sajmovi koje Grad Zagreb i Zagrebački velesajam organiziraju u devet paviljona i u Kongresnome centru će se održati od 20. do 24. veljače, a za posjetitelje je tijekom njihova održavanja osiguran besplatan parking.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo