Više od 250 izviđača za vikend dolazi u Križ

Nakon osam godina Križ ponovno postaje dobro poznato okupljalište izviđača iz cijele Hrvatske, ali i šire. Odred izviđača Siniša Pavković od petka do nedjelje ponovno organizira natjecanje i to u formi državne izviđačke lige, a kako dolaze i izviđači iz regije ovo će po prvi puta biti međunarodno natjecanje.

Na natjecanju će sudjelovati oko 40 ekipa s više od 250 izviđača u dvije kategorije. Mlađi izviđači orijentirat će se od Novoselca do Križa i nazad, te upoznati ovaj zeleni moslavački kraj. Stariji izviđači prijeći će put od Marče stazom dugačkom 16 kilometara sve do Križa te putem odrađivati topo i ostale zadatke.

-Kada za vikend vidite puno izviđača u Križu nemojte se pitati odakle ova djeca ovdje i što rade. Ti su izviđači došli jer znaju ovaj kraj po svim dobrim uspomenama koje su stekli kroz protekla natjecanja u Križu, a mladi koji još nisu bili ovdje došli su jer se već godinama prepričavaju legende o dobrom duhu izviđaštva kriških izviđača i njihovim teškim stazama po Moslavačkoj gori i gostoprimstvu koje se pamti- poručuju iz Općine.