VIKENDOM U IVANIĆ – Subota nudi niz zanimljivih događanja

Manifestacija “Vikendom u Ivanić ” održava se tijekom svibnja i lipnja u Ivanić-Gradu, a posjetitelji će i ovu subotu, 18. svibnja, imati priliku uživati u zanimljivim događanjima.

Program će započeti Sajmom OPG-ova, koji će se održati na malom trgu uz Centar za posjetitelje i tržnicu, od 9,00 do 13,00 sati. U okviru sajma, s početkom u 10,00 sati bit će održana degustacija domaćih jela i vina pa će posjetitelji moći kušati bele kobase, vankuše, škrlet i bučino ulje, dok će se za još bolju atmosferu pobrinuti plesna udruga Magi i duo Bibi & Jasmina.

S početkom u 10,00 sati na istoj lokaciji organizirana je i radionica izrade mandale od obojenog pijeska, pod vodstvom Sandre Mihaljević. Također, u okviru manifestacije bit će održan proglas Povijesne postrojbe Ivanić-Grada, s početkom u 11,00 sati, a istovremeno će kod gradskog sata započeti i turistički obilazak grada. U program je uključen i Muzej Ivanić-Grada koji će tom prilikom prigodno obilježiti Međunarodni dan muzeja.

Velik broj sudionika zasigurno će privući i tradicionalna rekreativna Biciklijada hotela Sport. Započet će u 13,00 sati, sa startom ispred hotela Sport, na adresi Etanska ulica bb. Obuhvaća vožnju dugu 25 kilometara, do šume Žutica, a sve sudionike po završetku očekuje besplatan grah, koji će se posluživati od 15,00 sati.

Posebno za ovu prigodu Hrvatske željeznice omogućile su popust od čak 40 posto na povratna putovanja, u 1. i 2. razredu vlakova na udaljenostima većim od 25 kilometara, iz svih krajeva Hrvatske. Jedino što treba učiniti je naglasiti svrhu putovanja prilikom kupnje karte i kasnije je ovjeriti pečatom na info pultu Centra za posjetitelje u Ivanić-Gradu.