Vikend rekorder u Zelini u sebe „natočio“ 2,36 promila alkohola

U noćnim satima u dane vikenda, na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja; vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 405 prometnih prekršaja, od čega 37 prekršaja vozača s alkoholom, 155 prekršaja nepropisne brzine, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 1 pod zabranom, 5 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 152 ostala prekršaja.

Najveća zabilježena koncentracija alkohola kod vozača zabilježena je na području Svetog Ivana Zeline, gdje je 34-godišnjak za volan sjeo s 2,36 promila alkohola. A da i žene sjedaju za volan pod utjecajem alkohola pokazuje primjer iz Svete Nedjelje, gdje je 28-godišnjakinja u Bestovju vozila s 1,2 promila alkohola u krvi.