Lokalna politika

Vijećnici u Mariji Gorici 26 točaka odradili za manje od sat vremena

Sjednicu su odradili vijećnici Općinskog vijeća Marija Gorica
337093864_1497536617442865_3607770487323727069_n

Vijećnici Općine Marija Gorica na stolovima su imali debeli dnevni red s 26 točaka, ali na iznenađenje svih sjednica nije trajala ni sat vremena. Treba istaknuti da su točke dnevnog reda bile više administrativne tematike pa nije bilo potrebe za dodatnim pojašnjenima, a niti vijećnici nisu imali pitanja koja bi potaknula raspravu.

Između ostalog, donesene su odluke o Planu djelovanja Općine Marija Gorica u području prirodnih nepogoda, usvojena je Analiza stanja sustava civilne zaštite, a odlučeno je i da se subvencioniraju lozni cijepovi, voćne sadnice, jagode, ljekovito bilje, pčele…

-Donijeli smo i jednu odluku o pokretanju postupka prodaje jednog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Općine Marija Gorica. Naime, susjednu parcelu ima u vlasništvu čovjek koji bi želio okrupniti posjed i posaditi orahe, pa se nadamo da ćemo tako potaknuti poljoprivrednu i ekološku proizvodnju na području naše općine- rekla je načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić.

Vijeće je u tom smjeru donijelo i odluke o sufinanciranju premije osiguranja za usjeve i nasade, ali i za umjetno osjemenjivanje krava. Kako ne bi se spriječile neke štete od požara na otvorenom donesene su i odluke o planu unapređenja zaštite od požara, usvojen je i popis lokaliteta radi uspostave zapovjednih mjesta u slučaju većih požara, a osigurana su i sredstva za podmirenje troškova tijekom ove godine. Sve to trebalo bi pomoći razvoju općine kroz Plan razvoja Općine Marija Gorica za razdoblje do 2030. godine čija izrada je pokrenuta. Dobre su vijesti i za dobrovoljne darivatelje krvi kojima će se financirati parkiranje

Radovi na prometnicama na cijelom području općine Marija Gorica također je dobra vijest, ali ljudi su već nervozni jer su ceste raskopane već mjesecima.

-Radovi su sad na svom vrhuncu, a to i ne čudi budući da sve mora biti dovršeno do kraja lipnja. Nadam se da će tako i biti te da ćemo od ljeta nadalje imati osvježene prometnice i razvijeniju infrastrukturu nego je to bilo prije samo godinu dana- zaključila je načelnica Jančić i zamolila sve mještane na dodatno strpljenje još ova dva mjeseca.

Marija Gorica
Ostalo