Vijećnici Općinskog vijeća Luka usvojili dokument za razvoj gospodarstva

Nakon rasprave i ishođenja privola brojnih institucija usvojena je I. izmjena i dopuna UPU Gospodarske zone Luka II
318225415_527450885930184_8702418929269307717_n

Vijećnici Općine Luka usvojili su na devetoj sjednici ovog saziva značajan dokument za razvoj gospodarstva na području općine Luka. Nakon rasprave i ishođenja privola brojnih institucija usvojena je I. izmjena i dopuna UPU Gospodarske zone Luka II. Naime, interesom potencijalnih investitora postojeća gospodarska zona nije bila dovoljno dobro definirana PP Općine Luka, stoga je ovim dokumentom detaljno utvrđeno što, kako i na kojoj površini se može graditi.

Tako je sada definirano da se na tom području mogu graditi objekti proizvodne i skladišne namjene, određene su površine koje moraju biti hortikulturno riješene, a definirani su i prostori za infrastrukturnu namjenu poput cesta i odteretnih i lateralnih kanala. Nadalje je definirano da se mogu graditi manji proizvodni pogoni – radionice za proizvodnju aluminijske, PVC i drvene stolarije, bravarske, tokarske i automehaničarske radionice, klesarski pogoni, staklarske radionice, betonare i pogoni za proizvodnju betonske galanterije i sl., mogu biti pekare, pogoni za preradu i skladištenje poljoprivrednih proizvoda ili prostori za skladištenje, punjenje i prodaju plina.

Planom je definirana mogućnost gradnje pogona za proizvodnju i/ili doradu kozmetičkih proizvoda i drugih predmeta široke proizvodnje, za proizvodnju proizvoda od žitarica te je moguće urediti prodavaonice, izložbeno – prodajni saloni, skladišni i slični prostori i građevine te ugostiteljske građevine i građevine za zabavu…

Vijećnici su usvojili i Odluku o povećanju komunalne naknade, a za iduću sjednicu je odgođeno imenovanje vijeća časti i etičkog odbora jer za ovu sjednicu nitko nije došao s pripremljenim prijedlozima.

Hrvatska
Luka
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija