VIDEO: Upoznajte Puhački orkestar Rozga, dobitnika Nagrade Zagrebačke županije

Prvi pisani zapisi o ovom najstarijem orkestru u Zagrebačkoj županiji sežu u 1902. godinu

Na nedavno održanoj svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zagrebačke županije – 17. srpnja, Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu uručena je Puhačkom orkestru Rozga.

Prvi pisani zapisi o ovom najstarijem orkestru u Zagrebačkoj županiji sežu u 1902. godinu. Posljednjih 20 godina, Puhački orkestar Rozga nastupa na brojnim domaćim i europskim festivalima na kojima postiže zapažene nastupe i sjajne rezultate. Od 2009. godine Orkestar pokreće Međunarodni festival puhačkih orkestara u Dubravici te tako doprinosi popularizaciji limene glazbe i očuvanju kulturne baštine zaprešićkog kraja.

– Jako smo ponosni na naših 5 polaznika male muzičke škole jer u ovako malom kraju bitno je nastaviti tradiciju. Od članova najmlađi imaju 13 godina, a najstariji član je preko 56 godina aktivan u orkestru, rekla je Jelena Šoštarec Barbić, predsjednica Puhačkog orkestra Rozga.

– Zadnjih 10-ak godina intenzivno surađujemo sa Zagrebačkom županijom i Ministarstvom kulture koji su i vjerni pokrovitelji naših obljetnica koje slavimo svakih 5 godina, istaknula je Šoštarec Barbić.