VIDEO: Ovo je Tomislav Kralj, dobitnik Povelje Zagrebačke županije

Obitelj Kralj generacijama se bavi proizvodnjom mlijeka i mljekarskih proizvoda

Na nedavno održanoj svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zagrebačke županije – 17. srpnja, Povelja Zagrebačke županije uručena je mladom poljoprivredniku iz Vrbovca, Tomislavu Kralju.

Obitelj Kralj generacijama se, od 70-ih godina prošlog stoljeća, bavi proizvodnjom mlijeka i mljekarskih proizvoda, a dugogodišnju mljekarsku tradiciju svojih predaka nastavio je i Tomislav Kralj. U posljednjih 20 godina 46 muznih krava na gospodarstvu obitelji Kralj godišnje proizvede više od 400 000 litara mlijeka, što ga čini vodećim u proizvodnji mlijeka u Zagrebačkoj županiji.

– Ja sam četvrta generacija proizvođača mlijeka, pradjed je krenuo, a svojevremeno je moj otac imao najjaču proizvodnju mlijeka u Hrvatskoj gledano po litraži od 10 000 litara po kravi, rekao je Kralj koji je po struci stručni prvostupnik, inženjer poljoprivrede specijaliziran za uzgoj domaćih životinja.

– Imamo gotov projekt za novu staju, javljamo se na mjeru 4.1.1. za mljekarstvo, u pitanju je nova staja, robotizirana, poluotvorenog tipa, vrlo moderna. Plan je dobiti 12 000 litara po kravi i loviti neke rekorde koji se ostvaruju u Nizozemskoj i Njemačkoj i očekujem da ćemo to ostvariti kroz nekih pet godina, rekao je o planovima za daljnji rast i razvoj Kralj.